50 States Travel
 
Maatwerk reizen naar Amerika en Canada

Auto - Camper Reis - Alaska & Yukon

Een prachtige reis maken door Alaska en Yukon Canada? Kies dan voor deze rondreis met begin en eindpunt in Anchorage, Alaska. Keuze uit een camper of auto reis. Geniet van de geweldige natuurparken in Alaska en Yukon.

Deze reis is geheel op maat samen te stellen. Een gratis offerte is aan te vragen onderaan deze pagina.


Reis van dag tot dag  22 dagen / 20 nachten

Dag 1  Aankomst Anchorage

Vandaag vlieg je naar Amerika! Omdat je teruggaat in de tijd, kom je ook dezelfde dag aan in Anchorage.  Heb je een camper gehuurd? Dan mag je niet direct na een lange vlucht je camper ophalen. Dit mag pas na een nachtje slapen. Een auto mag je wel direct meenemen vanaf het vliegveld.

AnchorageTalkeetna


Dag 2  Anchorage - Denali NP

Vandaag vertrek je naar Denali National Park. Het is ongeveer 4,5 uur rijden. Onderweg kun je stoppen bij het plaatsje Talkeetna. Naarmate je dichter bij Denali NP komt des te mooier wordt de omgeving. De Denali is gelegen in Alaska en is met zijn 6194 m de hoogste berg in Noord-Amerika. De berg is gelegen in het midden van het Denali National Park.


Dag 3  Denali NP

Een vrije dag in Denali NP. Boek op tijd een ticket voor de busrit het park in. Je mag het grootste gedeelte van het park niet zelf inrijden. Onderweg in de bus zie je heel veel wildlife, zoals beren en elanden. De bus stopt onderweg een aantal keer om de omgeving te verkennen of te hiken. 

Denali National ParkFairbanks


Dag 4  Denali NP - Fairbanks

Vandaag vertrek je naar Fairbanks. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Bezoek Pioneer Park en boek een excursie naar de Gold Dredge en vindt zelf ook goud. 


Dag 5  Fairbanks - Chicken

Vandaag vertrek je naar Chicken. Het is ongeveer 5 uur en 15 minuten rijden. Onderweg kom je langs het plaatsje North Pole, waar het Santa Claus House staat. Chicken is een klein toeristisch/historisch plaatsje in Alaska.

YukonDawson City


Dag 6  Chicken - Dawson City

Vandaag vertrek je naar Dawson City. Het is ongeveer 2 uur en 45 minuten rijden. Dawson City is een stad in het Canadese territorium Yukon. De stad heeft minder dan 2000 inwoners maar staat bekend om de goudkoorts die eind 19e eeuw op gang kwam.


Dag 7  Dawson City

Een vrije dag in Dawson City. Bezoek diverse oude museums en neem een kijkje bij de S.S. Keno. Ook in Dawson City kun je een excursie boeken naar een Gold Dredge.  

Dawson CityWhitehorse


Dag 8  Dawson City - Whitehorse

Vandaag vertrek je naar Whitehorse. Het is ongeveer 6 uur rijden. Whitehorse is de hoofdstad van het Canadese Yukon. Whitehorse ontstond tijdens de Klondike Goldrush.


Dag 9  Whitehorse

Een vrije dag in Whitehorse. Bezoek de S.S. Klondike, diverse musea en ga wandelen bij de Miles Canyon. 

WhitehorseSkagway


Dag 10  Whitehorse - Skagway

Vandaag vertrek je naar Skagway. Het is ongeveer 2 uur en 10 minuten rijden. Skagway is een plaats in Alaska. De plaats werd gebouwd in 1897, tijdens de Klondike Goldrush. De plaats is bekend als plaats waar de goudzoekers aan land gingen, van criminelen en als startpunt van de White Pass & Yukon Route. De populairste excursie in Skagway is de White Pass Railroad Summit. Stap in de trein die je langs vele mooie uitzichtpunten rijdt. 


Dag 11  Skagway - Kluane National Park

Vandaag vertrek je naar Kluane NP. Het is ongeveer 4 uur rijden. Hoge bergen, gletsjers en ijsvelden domineren het landschap. Kluane National Park is al eeuwenlang de thuisbasis van diverse inheemse stammen, waaronder de Champagne-, Aishihik- en Kluane-indianen.

Kluane ParkKluane Park


Dag 12  Kluane National Park

Een vrije dag in Kluane NP. De beste uitzichten over Kluane heb je vanuit de lucht. Je ziet dan de hoogste berg van Canada: Mount Logan. Vanuit Haines Junction vertrekken vliegtuigjes of helikopters. Boek dus van te voren een excursie zodat je ter plekke niet teleurgesteld wordt. 


Dag 13  Kluane National Park - Tok

Vandaag vertrek je naar Tok. Het is ongeveer 5,5 uur rijden. Tok is een klein plaatsje in Alaska. Elk jaar in maart vindt in Tok een grote sleehondenrace plaats, namelijk de Race of Champions. 

Slee hondenValdez


Dag 14  Tok - Valdez

Vandaag vertrek je naar Valdez. Het is ongeveer 4 uur en 45 minuten rijden. Onderweg richting Valdez kom je langs Worthington Glacier, leuk om even te stoppen. Ook een prachtige plaats om te stoppen is de Thompson Pass. Hier kun je ook leuke wandelingen maken. 


Dag 15  Valdez

Een vrije dag in Valdez. Boek een excursie voor een cruise naar de Columbia of Meares Glacier. Onderweg kans op walvissen, orka's en diverse kleine zeedieren. De ijsmassa's zijn prachtig vanaf de boot hoor je het ijs leven. 

Valdez glacierIndependence State Mine


Dag 16  Valdez - Palmer

Vandaag vertrek je naar Palmer. Het is ongeveer 4 uur en 45 minuten rijden.Breng onderweg een bezoek aan de Matanuska Glacier, je kan hier echt lopen op het ijs! Ook vindt je onderweg de Independence State Mine. Een oude verlaten goud stad. Je kan er ook prachtige wandelingen maken. 


Dag 17  Palmer - Seward

Vandaag vertrek je naar Seward. Het is ongeveer 3 uur en 10 minuten rijden. Stop onderweg langs de Turnagain Arm voor kans op Beluga's. Seward is een gezellig plaatsje. De verse visvangst wordt aan het einde van de middag getoond aan het publiek. Een bekende trekpleister is Exit Glacier. Vanuit hier kun je diverse wandelingen maken. 

Onderweg SewardSeward Exit Glacier


Dag 18  Seward

Een vrije dag in Seward. Boek een excursie voor een cruise, keuze uit verschillende routes. Onderweg kans op walvissen, orka's en diverse kleine zeedieren. 


Dag 19  Seward - Homer

Vandaag vertrek je naar Homer. Het is ongeveer 3,5 uur rijden. Onderweg kun je stoppen om te wandelen naar de Russian River, hier zie je van mei tot september de zalmen springen in de rivier. Vanuit Soldotna kun je een beren excursie doen met een klein vliegtuigje. Echt een aanrader je ziet niet alleen heel veel grizzly beren maar ook de omgeving vanuit de lucht is adembenemend mooi. 

Homer AlaskaAlaska


Dag 20  Homer - Anchorage

Vandaag vertrek je weer terug naar Anchorage. Het is ongeveer 4 uur en 15 minuten rijden. Sla nog even de laatste souvenirs in voordat je weer terug naar huis gaat.


Dag 21  Vertrek Anchorage

Vandaag vlieg je weer terug naar huis. 

AnchorageFlying home


Dag 22  Aankomst Nederland / België

Door het tijdverschil kom je een dag later aan in Nederland / België.


Routekaart Alaska en Yukon 22 dagen


Beren excursie Alaska


Auto keuze

Inbegrepen bij de autohuur: ongelimiteerd aantal kilometers/miles en WA verzekering 

Bestuurders jonger dan 25 jaar betalen een extra toeslag deze is niet inbegrepen in de vanaf prijs hieronder


Kleine auto * 4 zitplaatsen * 1 grote koffer + 1 kleine koffer

Middenmaat auto * 4 zitplaatsen * 1 grote koffer + 1 kleine koffer

Grote auto * 5 zitplaatsen * 2 grote koffers + 1 kleine koffer

Pick up * 5 zitplaatsen * 4 grote koffers

Midsize SUV * 5 zitplaatsen * 3 grote koffers


Standard SUV * 5 zitplaatsen * 3/4 grote koffers

Fullsize SUV * 7 zitplaatsen * 3 grote koffers

Minivan * 7 zitplaatsen * 4 grote koffersCamper keuze

Bekijk via de knop hieronder de camper modellen van Cruise America.
Optionele excursies 


Prijzen

22 daagse reis - inclusief vlucht, autohuur (kleine auto) en 20 overnachtingen in nette ** motels/hotels op goede locaties

Vanaf prijs per persoon € ,- op basis van 2 personen 


Prijs hierboven is exclusief:

Optionele excursies, maaltijden, drankjes en fooien 

Nationale Parkenpas en overige entreegelden 

Transfers, parkeergelden, drop off kosten en tol

GGTO Garantiefonds € 15 per boeking 

Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Reis- en annuleringsverzekering (tenzij aangegeven) 

Visumkosten USA $ 14 p.p. (2 jaar geldig)

Visumkosten Canada $ 7 p.p. (5 jaar geldig)


Wij maken een offerte helemaal naar de wensen van de klant. 

Binnen 24 uur weet je wat de reis kost. Vraag dus vrijblijvend een offerte aan!