50 States Travel
 
Maatwerk reizen naar Amerika en Canada

Auto - Camper Reis - Best of Alaska

Een prachtige reis maken door Alaska? Kies dan voor deze rondreis met begin en eindpunt in Anchorage. Keuze uit een camper of auto reis. Geniet van de geweldige park Denali. Zoek goud rondom Fairbanks en doe een zeecruise opzoek naar walvissen en orca's in Seward en Valdez.

Deze reis is geheel op maat samen te stellen. Vraag een gratis offerte aan onderaan deze pagina.


Reis van dag tot dag  15 dagen / 13 nachten

Dag 1  Aankomst Anchorage

Vandaag vlieg je naar Amerika! Omdat je teruggaat in de tijd, kom je ook dezelfde dag aan in Anchorage.  Heb je een camper gehuurd? Dan mag je niet direct na een lange vlucht je camper ophalen. Dit mag pas na een nachtje slapen. Een auto mag je wel direct meenemen vanaf het vliegveld.

AlaskaHomer Alaska


Dag 2  Anchorage - Homer

Vandaag vertrek je naar Homer. Het is ongeveer 4,5 uur rijden. Onderweg kun je stoppen om te wandelen naar de Russian River, hier zie je van mei tot september de zalmen springen in de rivier. 


Dag 3  Homer - Seward

Vandaag vertrek je naar Seward. Het is ongeveer 3,5 uur rijden. Vanuit Soldotna kun je een beren excursie doen met een klein vliegtuigje. Echt een aanrader je ziet niet alleen heel veel grizzly beren maar ook de omgeving vanuit de lucht is adembenemend mooi. Seward is een gezellig plaatsje. De verse visvangst wordt aan het einde van de middag getoond aan het publiek. Een bekende trekpleister is Exit Glacier. Vanuit hier kun je diverse wandelingen maken. 

Excursie AlaskaWalvis Seward


Dag 4  Seward

Een vrije dag in Seward. Boek een excursie voor een cruise, keuze uit verschillende routes. Onderweg kans op walvissen, orka's en diverse kleine zeedieren. 


Dag 5  Seward - Denali NP

Vandaag vertrek je naar Denali National Park. Het is een lange rijdag van ongeveer 7 uur. Onderweg kun je stoppen bij het plaatsje Talkeetna. Naarmate je dichter bij Denali NP komt des te mooier wordt de omgeving. De Denali is gelegen in Alaska en is met zijn 6194 m de hoogste berg in Noord-Amerika. De berg is gelegen in het midden van het Denali National Park.

TalkeetnaDenali National Park


Dag 6  Denali NP

Een vrije dag in Denali NP. Boek op tijd een ticket voor de busrit het park in. Je mag het grootste gedeelte van het park niet zelf inrijden. Onderweg in de bus zie je heel veel wildlife, zoals beren en elanden. De bus stopt onderweg een aantal keer om de omgeving te verkennen of te hiken. 


Dag 7  Denali NP

Een vrije dag in Denali National Park. 

Denali National ParkGold dredge Fairbanks


Dag 8  Denali NP - Fairbanks

Vandaag vertrek je naar Fairbanks. Het is ongeveer 2,5 uur rijden. Bezoek Pioneer Park en boek een excursie naar de Gold Dredge en vindt zelf ook goud. 


Dag 9  Fairbanks - Glenallen

Vandaag vertrek je naar Glenallen. Het is ongeveer 4,5 uur rijden.Onderweg kom je langs het plaatsje North Pole, waar het Santa Claus House staat. De laatste 1,5 uur rijdt je door prachtig berggebied.

Bald EagleGlacier Valdez


Dag 10  Glenallen - Valdez

Vandaag vertrek je naar Valdez. Het is ongeveer 2 uur rijden. Onderweg richting Valdez kom je langs Worthington Glacier, leuk om even te stoppen. Ook een prachtige plaats om te stoppen is de Thompson Pass. Hier kun je ook leuke wandelingen maken. 


Dag 11  Valdez

Een vrije dag in Valdez. Boek een excursie voor een cruise naar de Columbia of Meares Glacier. Onderweg kans op walvissen, orka's en diverse kleine zeedieren. De ijsmassa's zijn prachtig vanaf de boot hoor je het ijs leven. 

Valdez glacierIndependence State Mine


Dag 12  Valdez - Palmer

Vandaag vertrek je naar Palmer. Het is ongeveer 4 uur en 45 minuten rijden.Breng onderweg een bezoek aan de Matanuska Glacier, je kan hier echt lopen op het ijs! Ook vindt je onderweg de Independence State Mine. Een oude verlaten goud stad. Je kan er ook prachtige wandelingen maken. 


Dag 13  Palmer - Anchorage

Vandaag vertrek je weer terug naar Anchorage. Het is ongeveer 45 minuten rijden. Sla nog even de laatste souvenirs in voordat je weer terug naar huis gaat.

AlaskaAnchorage


Dag 14  Vertrek Anchorage

Vandaag vlieg je weer terug naar huis. 


Dag 15  Aankomst Nederland / België

Door het tijdverschil kom je een dag later aan in Nederland / België.

Flying home* Wrangell St. Elias National Park staat niet in deze route. Dit park kan uiteraard toegevoegd worden. Je moet denken aan +/- 3 dagen extra,   er zijn ook dagexcursies.  Maar omdat dit vrij prijzig is om er te komen en te overnachten heb ik hem in deze voorbeeld route niet     meegenomen. 

Routekaart Best of Alaska 15 dagen


Beren excursie vanuit SoldotnaAuto keuze

Inbegrepen bij de autohuur: ongelimiteerd aantal kilometers/miles en WA verzekering 

Bestuurders jonger dan 25 jaar betalen een extra toeslag deze is niet inbegrepen in de vanaf prijs hieronder


Kleine auto * 4 zitplaatsen * 1 grote koffer + 1 kleine koffer

Middenmaat auto * 4 zitplaatsen * 1 grote koffer + 1 kleine koffer

Grote auto * 5 zitplaatsen * 2 grote koffers + 1 kleine koffer

Pick up * 5 zitplaatsen * 4 grote koffers

Midsize SUV * 5 zitplaatsen * 3 grote koffers

Standard SUV * 5 zitplaatsen * 3/4 grote koffers

Fullsize SUV * 7 zitplaatsen * 3 grote koffers

Minivan * 7 zitplaatsen * 4 grote koffersCamper keuze

Bekijk via deze knop hieronder de camper modellen van Cruise America.
Optionele excursiesPrijzen

15 daagse reis - inclusief vlucht, autohuur (kleine auto) en 13 overnachtingen in nette ** motels/hotels op goede locaties

Vanaf prijs per persoon € ,- op basis van 2 personen met vertrek in mei


Prijs hierboven is exclusief: 

Optionele excursies, maaltijden, drankjes en fooien 

Nationale Parkenpas en overige entreegelden 

Transfers, parkeergelden, drop off kosten en tol

GGTO Garantiefonds € 15 per boeking 

Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Reis- en annuleringsverzekering (tenzij aangegeven)

Visumkosten USA $ 14 p.p. (2 jaar geldig)


Wij maken een offerte helemaal naar de wensen van de klant. 

Binnen 24 uur weet je wat de reis kost. Vraag dus vrijblijvend een offerte aan!