50 States Travel
 
Maatwerk reizen naar Amerika en Canada

Auto Reis - Music trip Deep South Amerika

Houd jij van Amerikaanse muziek? Dan is deze trip speciaal voor jou samen gesteld. De reis begint in Nashville, waar je kunt genieten van Country en Western muziek. De trip eindigt in Austin Texas, de stad van de Rock. 

Deze autoreis is geheel zelf samen te stellen. Een gratis offerte is aan te vragen onderaan deze pagina.


Reis van dag tot dag  15 dagen / 13 nachten

Dag 1  Aankomst Nashville

Vandaag vlieg je naar Amerika! Omdat je teruggaat in de tijd, kom je ook dezelfde dag aan in Nashville.  De huurauto haal je gelijk op vanaf het vliegveld.

NashvilleNashville


Dag 2  Nashville

Een vrije dag in Nashville. Maak kennis met de countrymuziek en bezoek de Country Music Hall of Fame and Museum. Natuurlijk sla je de wereldberoemde Grand Ole Opry niet over. Wij raden je aan een concert bij te wonen in de Ryman Auditorium, een prachtige concertzaal waar de grootste artiesten en talenten optreden!


Dag 3  Nashville - Memphis

Vandaag vertrek je naar Memphis. De rit duurt ongeveer 3 uur en 15 minuten. Twee personen drukten hun stempel op de stad Memphis: burgerrechtenactivist Martin Luther King en superster Elvis Presley. Daarnaast is de stad bekend om de bluesmuziek, een genre dat goed vertegenwoordigd wordt in de historische Beale Street. De straat zit vol met restaurants, cafés en clubs, waaronder BB Kings Blues Club.

MemphisGraceland Memphis


Dag 4  Memphis

Bezoek in Memphis ook de Sun Studio, waar grootheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun hits opnamen. Vanaf het museum vertrekt een gratis shuttlebus naar het Rock ‘n’ Soul Museum en Graceland. Het landgoed van Elvis Presley biedt een kijkje in het leven van de King of Rock ‘n Roll. Er zijn verschillende tours mogelijk, waarbij je onder andere Elvis’ villa, vliegtuigen, auto’s en zijn laatste rustplaats bezoekt. Deze tour(s) zijn optioneel bij te boeken. 


Dag 5  Memphis

Wil je iets van de plaatselijke geschiedenis te weten komen, bezoek dan het National Civil Rights Museum. In downtown Memphis vindt je het Stax museum of American Soul Music. 

MemphisNatchez


Dag 6  Memphis - Natchez via Vicksburg

Vandaag vertrek je naar Natchez via Vicksburg. De rit duurt ongeveer 5 uur. Bezoek in Vicksburg het National Military Park. In 1863 woede hier een hevige strijd. Je kunt hier een 25 kilometer lange route rijden langs de historische punten. In Natchez bezoek je Longwood, wandel hier langs de rivier of neem een hapje of drankje bij één van de vele restaurants. 


Dag 7  Natchez - New Orleans

Vandaag vertrek je naar New Orleans. De rit duurt ongeveer 2 uur en 45 minuten. Zo is de stad bekend voor de jazzmuziek, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden en vind je er veel 18e en 19e eeuwse architectuur. De oudste en bekendste wijk is French Quarter, veel gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen, balkons en pleintjes.

New OrleansNew Orleans


Dag 8  New Orleans

Vandaag zou je een airboat tour kunnen maken, je vaart over de bayou richting de moerassen en wetlands. Deze tour duurt een halve dag, de rest van de dag zou je downtown kunnen doorbrengen.    


Dag 9  New Orleans - Galveston

Vandaag vertrek je naar Galveston, een stad aan de Golf van Mexico. Het is ongeveer 5 uur en 45 minuten rijden. Het ligt op een schiereiland. In de stad zijn heel wat historische bezienswaardigheden. Victoriaanse huizen vind je in de wijk Strand District. Waar het, anders dan de naam doet vermoeden, wemelt van de winkeltjes en restaurants. Voor liefhebbers van de luchtvaart is het Lone Star Flight Museum een aanrader, met een verzameling vliegtuigjes uit de Tweede Wereldoorlog.

GalvestonAustin Texas


Dag 10  Galveston - Austin

Vandaag vertrek je naar Austin. De rit duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten. Je komt onderweg ook door de stad Houston heen. Austin is de hoofdstad van de staat Texas. De countryrock komt uit Austin en iedere avond zijn er live concerten. Tijdens het SXSW muziekfestival stroomt de stad vol. Het grootste capitool gebouw van Amerika staat in Austin. Je kunt een tour maken door het 500 kamers tellende gebouw en bewondert de bijna honderd meter hoge roze koepel.


Dag 11  Austin

Sixth street is een icoon in Austin. Dit is het epicentrum van het uitgaansgebied. Nog steeds het geliefde muzikale hart dat bol staat van live muziek. En waar het erg gezellig is.

Austin TexasAustin Texas


Dag 12  Vertrek Austin

Vandaag vlieg je weer terug naar huis.  


Dag 13  Aankomst Nederland / België 

Door het tijdverschil kom je een dag later aan in Nederland / België. 

Flying homeRoutekaart Deep South 13 dagen


Auto keuze

Inbegrepen bij de autohuur: ongelimiteerd aantal kilometers/miles en WA verzekering

Bestuurders jonger dan 25 jaar betalen een extra toeslag deze is niet inbegrepen in de vanaf prijs hieronder


 Kleine auto * 4 zitplaatsen * 1 grote koffer + 1 kleine koffer

Middenmaat auto * 4 zitplaatsen * 1 grote koffer + 1 kleine koffer

Grote auto * 5 zitplaatsen * 2 grote koffers + 1 kleine koffer

Pick up * 5 zitplaatsen * 4 grote koffers

Midsize SUV * 5 zitplaatsen * 3 grote koffers

Standard SUV * 5 zitplaatsen * 3/4 grote koffers

Fullsize SUV * 7 zitplaatsen * 3 grote koffers

Minivan * 7 zitplaatsen * 4 grote koffersOptionele excursies


Prijzen

13 daagse autoreis - inclusief vlucht, autohuur (kleine auto) en 11 overnachtingen in nette ** motels/hotels op goede locaties 

Vanaf prijs per persoon € ,- op basis van 2 personen


Prijzen zijn exclusief:

Optionele excursies, maaltijden, drankjes en fooien

Nationale Parkenpas en overige entreegelden

Transfers, parkeergelden, drop off kosten en tol

GGTO Garantiefonds € 15 per boeking 

Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Reis- en annuleringsverzekering (tenzij aangegeven)

Visumkosten USA $ 14 p.p. (2 jaar geldig)

 

Wij maken een offerte helemaal naar de wensen van de klant. 

Binnen 24 uur weet je wat de reis kost. Vraag dus vrijblijvend een offerte aan!