50 States Travel
 
Maatwerk reizen naar Amerika en Canada

GGTO Garantiefonds

Wat bieden wij

GGTO Garantiefonds

Het Garantiefonds GGTO garandeert reizigers die geboekt hebben bij een van de aangesloten touroperators dat zij het reeds betaalde deel van de reissom terug krijgen indien de touroperator in financieel onvermogen komt en de reis om die reden niet naar behoren kan uitvoeren. Dat kan zijn voor het vertrek maar ook tijdens de reis.

Bovendien garandeert het Garantiefonds GGTO tijdens uw verblijf uw terugreis indien de touroperator, als gevolg van financieel onvermogen, hier niet meer voor kan zorgdragen. Een garantieregeling als deze is voor iedere aanbieder van pakketreizen wettelijk verplicht (Burgerlijk Wetboek 7 artikel 7:513a).

Controleer voor vertrek daarom of uw touroperator is aangesloten bij het Garantiefonds GGTO.


Hoe werkt het

De aangesloten touroperator draagt het GGTO-logo op haar website en briefpapier en refereert aan de garantieregeling van het Garantiefonds GGTO in haar reisvoorwaarden.


Klantenbijdrage
De touroperator brengt haar reizigers voor deze garantieregeling een klantenbijdrage van € 15 per boeking in rekening. Met deze bijdragen, die worden afgedragen aan de GGTO, wordt het garantiefonds opgebouwd en onderhouden.

Kijk voor meer informatie op de website.


VvKR

Op zoek naar een betrouwbare reisorganisatie?

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

Ben je op zoek naar een betrouwbare reisorganisatie voor jouw vakantie? De VvKR is een vereniging waar zich nu 392 reisspecialisten verenigd hebben en waarbij alle leden die pakketreizen aanbieden zijn aangesloten bij een reisgarantieregeling zoals SGRGGTO of STO-Garant. Dit wil zeggen dat je verzekerd bent wanneer de touroperator waar je jouw vakantie geboekt hebt failliet gaat, je krijgt dan de vooruitbetaalde reisgelden terug. Zo weet je dat je met een gerust gevoel een reis bij één van onze aangesloten leden kunt boeken. Tevens hebben al onze leden ook een verplichte bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor reisorganisaties/touroperators. Deze aansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt schade aan personen en/of zaken en de daaruit voortvloeiende gevolgschade mocht er onverhoopt tijdens de reis iets gebeuren. Calamiteitenfonds

Waarom het Calamiteitenfonds?

Calamiteitenfonds

Stel, u bent zorgeloos op vakantie maar tijdens uw reis doet zich op uw bestemming een natuurramp voor. Of er breken ernstige onlusten uit. Grote kans dat uw reisprogramma wordt aangepast. Of dat u naar een ander hotel wordt gebracht. Soms moet een reis zelfs worden afgebroken en vertrekt u eerder naar huis. Dat kost natuurlijk geld. Maar wie betaalt dat?

Het Calamiteitenfonds betaalt de extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast. Als de reis moet worden afgebroken dan zorgt het fonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Niet aangevangen reizen?

Het Calamiteitenfonds doet geen uitkering voor reizen die nog niet aangevangen zijn.
Wilt u na een calamiteit niet naar de bestemming afreizen? Raadpleeg dan uw reisorganisator of leverancier voor de mogelijkheden.

Voor slechts € 2,50 per boeking bent u tot een gezelschap van 9 personen verzekerd. Altijd doen dus.